0
0

مالیات مشاغل + گروه بندی مالیاتی مشاغل

6760 بازدید
مالیات مشاغل + گروه بندی مالیاتی مشاغل

یکی از دغدغه های صاحبان مشاغل و فعالان اقتصادی، نا آگاهی نسبت به قوانین مالیاتی است.آگاهی از قوانین مالیاتی کمک قابل توجهی به آن ها در عمل به وظایف قانونی و بهره‌مندی از تسهیلات و عدم تعلق جریمه های احتمالی که قانونگذار وضع کرده، می‌کند. مالیات مشاغل یکی از مواردی است که باید افراد بر آن تا حدودی آشنا باشند، چرا که عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر ممکن است پیامدها و جرائم سنگینی را به همراه داشته باشد.

در ادامه با ما همراه باشید تا به موارد مهم درباره مالیات مشاغل و  گروه بندی مالیاتی مشاغل بپردازیم.

مالیات مشاغل

این نوع مالیات توسط دولت بر درآمد صاحبان مشاغل و یا همان اشخاص حقیقی وضع شده و طبق قانون، درصد مشخصی از درآمد های هر کسب کاری به دولت اختصاص پیدا می‌کند.

اگر جزء صاحبان مشاغل یا همان شخص حقیقی فعالیت می‌کنید فرقی ندارد صاحب یک کارخانه، رستوران، مغازه و فروشگاه باشید یا به صورت مجازی و از طریق وب سایت یا اینستاگرام درآمد کسب کنید و یا حتی به صورت پیمانکاری کار کنید ،
 در هر حالت با کسب درآمد از نظر قانون مشمول مالیات هستید و باید تکالیف مالیاتی خود را انجام دهید.

گروه بندی مالیات مشاغل چگونه است؟

صاحبان مشاغل براساس شاخص­ها و معیارهایی از قبیل نوع و یا حجم فعالیت به شرح ذیل گروه بندی می شوند:

1– گروه اول

2– گروه دوم

3– گروه سوم

به این نکته توجه کنید که فقط صاحبان مشاغل گروه اول بر اساس حجم و یا نوع فعالیت تقسیم بندی می شوند و گروه دوم و سوم فقط بر اساس حجم فعالیت در این گروه بندی ها قرار می گیرند.

گروه بندی اول مشاغل در سال 1400

گروه اول بر اساس نوع فعالیت

 اشخاص زیر بر اساس نوع فعالیت و از لحاظ انجام تکالیف موضوع این آیین نامه جزو مودیان گروه اول محسوب می شوند.

۱_ کلیه وارد کنندگان و صادرکنندگان

۲_ صاحبان کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بهره برداران معادن دارای پروانه بهره برداری از وزارتخانه با مراجع ذیربط

۳_ صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر

۴_ صاحبان بیمارستان ها، زایشگاه ها، درمانگاهها، کلینیک های تخصصی

۵_ صاحبان مشاغل صرافی

۶_ صاحبان فروشگاههای زنجیره ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه و با مراجع ذیربط

۷_ صاحبان موسسات حسابرسی، حسابداری و دفتر داری، خدمات مالی و ارائه دهندگان خدمات مدیریتی، مشاوره ای، انفورماتیک و طراحی سیستم

۸_ صاحبان موسسات حمل و نقل موتوری، زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری و با باربری

 

گروه اول بر اساس حجم فعالیت

سایر صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد ابرازی(فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمات) بر اساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل (اظهارنامه تسلیمی خرداد ماه هر سال مبنای تعیین گروه بندی سال بعد از تسلیم اظهار نامه عملکرد می باشد.

 به عنوان مثال مبلغ فروش و سایر درآمدهای مندرج در اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1397 مبنای گروه بندی سال 1399 می باشد) یا آخرین درآمد قطعی شده(فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمت) آن ها بیش از مبلغ پنجاه و پنج میلیارد ریال (5.500.000 تومان)باشد. (مشروط به ابلاغ برگ قطعی  حداکثر تا پایان دی ماه سال قبل به شخص مودی یا نماینده وی)

 

گروه دوم

سایر صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد ابرازی (فروش کالا یا فروش توام با کالا و ارائه خدمات) دو سال قبل آنها و یا آخرین درآمد قطعی شده آنها (فروش کالا یا فروش توام با کالا و ارائه خدمات) بیش از هجده میلیارد ریال و مساوی و یا کمتر از مبلغ پنجاه و پنج میلیارد ریال باشد.

(مشروط به ابلاغ برگ قطعی حداکثر تا پایان دی ماه سال قبل به شخص مودی یا نماینده وی)

 

گروه سوم

صاحبان مشاغلی که در گروه های اول و دوم قرار نمی گیرند جزو گروه سوم محسوب می شوند.

گروه بندی مشاغل تا سال 1399

گروه اول

در صورتی که مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا 10 برابر درآمد مشمول قطعی شده (قبل از کسر معافیت) طبق آخرین برگ مالیات قطعی عملکرد سال 1391 یا بعد آن که تا پایان دی ماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد هرکدام بیش از مبلغ 3 میلیاد تومان باشد مودی در گروه اول قرار می گیرد.

 

گروه دوم

در صورتی که مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا 10 برابر مالیات قطعی شده (پس از کسر معافیت) طبق آخرین برگ مالیات قطعی عملکرد سال 1391 یا بعد از آن که تا پایان دیماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده از یک میلیاد تا سه میلیارد تومان باشد ، مودی در گروه دوم قرار می گیرد.

صاحبان مشاغلی که درگروه دوم قرار می گیرند مکلف هستند برای هر سال مالیاتی اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود از قبیل اسناد درآمدی فروش کالا و یا ارانه خدمات و سایر درآمدها و سایر اسناد خرید کالا و خدمات و سایر هزینه های انجام شده
 را به تفکیک و بعه ترتیب تاریخ وقوع هر یک از رویدادهای مالی نگهداری و صورت درآمد و هزینه ی خود را بصورت ماهانه یا سالانه طبق فرم های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی ارائه کنند.

 

گروه سوم

مشاغلی که در گروه اول و دوم قرار نمی گیرند جز مشاغل گروه سوم محسوب می شوند.صاحبان مشاغلی که در گروه سوم قرار می گیرند مکلفند برای هر سال مالیاتی اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود از قبیل اسناد درآمدی فروش کالا و یا ارائه خدمات و سایر درآمدها و اسناد خرید کالا و خدمات و سایر هزینه های انجام شده
 را نگهداری کنند و خلاصه درآمد و هزینه ی سالانه خود را طبق فرم خلاصه درآمد و هزینه سالانه گروه سوم ، که توسط سازمان امور مالیاتی تنطیم شده ، ارائه نمایند.

 

 صاحبان مشاغل بدون در نظر گرفتن میزان فروش و بر اساس نوع فعالیت در گروه اول قرار می گیرند:

 

  • دارندگان کارت بازرگانی و کلیه وارد کنندگان و صادر کنندگان
  • صاحبان کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بهره برداران معادن دارای جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از وزارتخانه ذی ربط
  • صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر
  • صاحبان بیمارستانها ، زایشگاهها و کلینیک های تخصصی
  • صاحبان مشاغل طرافی
  • فروشگاههای زنجیره ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذی ربط
  • صاحبان مشاغلی که در گروه اول قرار می گیرند ، حسب مورد موظف به ثبت اسناد حسابداری ، دریافت و تکمیل قانونی دفتر روزنامه و دفتر کل یا سایر دفاتر می باشد.

نکات مهم گروه بندی مشاغل

سازمان می تواند در صورت تشخیص ضرورت تا پایان دی ماه هر سال فهرست مشاغل افزوده شده به گروه اول براساس نوع فعالیت را تهیه و از طریق درج آگهی در روزنامه رسمی کشور و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار و یا از طریق تشکل های صنفی و حرفه‌ای ذی ربط به مودیان مالیاتی اعلام نماید.

 مودیان اخیرالذکر از ابتدای سال مالیاتی بعد از اعلام مکلف به اجرای تکالیف تعیین شده مربوط به گروه اول خواهند برد.

  • در مواردی که مؤدیان صرفا به فعالیت ارائه خدمت اشتغال داشته باشند، پنجاه درصد ۵۰% نصاب های تعیین شده مبنای گروه بندی می باشد.
  • در مشاغل مشارکتی اعم از اختیاری یا قهری، درآمد ابرازی و یا قطعی شده مشارکت ملاک عمل می باشد.

صاحبان مشاغل و حرف موضوع این آیین نامه در اولین سال ایجاد تأسیس) به استثناء مودیانی که به واسطه موضوع فعالیت جزو گروه اول طبقه بندی شده اند، جزو گروه سوم محسوب و از سال سوم فعالیت به بعد می بایست بر اساس نصاب های مقرر طبقه بندی شده و نسبت به انجام تکالیف قانونی عمل نمایند.

تسلیم اظهارنامه گروه های بالاتر توسط صاحبان مشاغلی که در گروه های پایین تر قرار دارند (صاحبان مشاغل گروه سوم اظهارنامه گروه اول یا دوم ارائه نمایند با صاحبان مشاغل گروه دوم اظهارنامه گروه اول تسلیم نمایند، منعی ندارد، لکن مصرف انجام این امر مودی را در گروه های بالاتر قرار نخواهد داد.

نکات مهم ثبت نام مالیاتی مشاغل - مالیات مشاغل

نکات مهم ثبت نام مالیاتی مشاغل

۱. ثبت نام مالیاتی صاحبان مشاغل می‌بایست برای هر واحد شغلی یا برای هر محل، جداگانه در نظام مالیاتی ثبت‌نام صورت پذیرد.

 

۲. چنانچه صاحبان مشاغل موضوع آیین‌نامه مربوطه بر اساس مجوز صادره از طرف مراجع ذی‌صلاح، بیش از یک محل فعالیت برای همان مجوز داشته باشند، برای تمامی این محل‌ها فقط یک ثبت‌نام صورت خواهد گرفت و بنا بر اعلام مودی یکی از این محل‌ها، به‌عنوان محل اصلی فعالیت مشخص و سایر محل‌ها به‌عنوان شعبه منظور خواهد شد. در صورت عدم انتخاب مودی، تعیین محل اصلی فعالیت به تشخیص سازمان خواهد بود.

 

3.چنانچه صاحبان مشاغل موضوع آیین‌نامه مربوطه در یک محل بیش از یک فعالیت شغلی داشته باشند، مکلف به یک ثبت‌نام برای کلیه فعالیت‌های شغلی محل مذکور می‌باشند.

 

4.در مورد کارگاه­ها و واحدهای تولیدی­که نوع فعالیت آنان ایجاد دفتر یا فروشگاه در یک یا چند محل دیگر را اقتضاء نماید، مودی می تواند برای کلیه محل های مذکور یک ثبت نام به نشانی که به عنوان محل اصلی فعالیت اعلام می نماید، انجام و یک فقره اظهارنامه برای کلیه درآمدهای حاصل از فعالیت­های خود تسلیم نماید. دراین صورت برای مودی مزبور یک پرونده به نشانی که اعلام می نماید، تشکیل می شود.

 

۵. مشاغلی که به‌ صورت مشارکت مدنی اعم از قهری یا اختیاری اداره می‌شوند، به‌عنوان یک مودی در نظام مالیاتی ثبت‌نام خواهند شد. صاحبان مشاغل مذکور مکلف‌اند در زمان ثبت‌نام، اطلاعات موردنیاز کلیه شرکا و نسبت سهم هر شریک را اعلام نمایند.

 

۶. مشمولین ثبت‌نام در نظام مالیاتی مکلف‌اند هرگونه تغییرات ازجمله، انحلال، تعطیلی فعالیت دائم یا موقت (تعلیق) ، تغییر نام، تغییر شغل، تغییر نشانی، تبدیل فعالیت انفرادی به مشارکتی و یا بالعکس، تغییر شرکا (اختیاری یا قهری) و یا سایر موارد را حداکثر ظرف مدت دو ماه از تاریخ انجام یا وقوع تغییرات به سازمان اعلام نمایند.

معافیت سالیانه مشاغل

مطابق ماده 101 قانون مالیات‌های مستقیم هر ساله مبلغی با عنوان سقف معافیت مالیاتی مشاغل در بودجه سالانه کل کشور آن سال تعیین می‌شود. مبلغ معافیت مشاغل برای سال 99 مبلغ 288.000.000 ریال معادل بیست و هشت میلیون و هشتصد هزار تومان و برای سال  1400 مبلغ 360.000.000 ریال معادل سی و شش ملییون تومان است.

در تعیین مالیات بر درآمد مشاغل ابتدا این معافیت سالانه از درآمد کل سال شخص کسر می‌شود و باقیمانده طبق نرخ ماده 131 قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات می‌شود.

شرط دریافت معافیت سالانه مالیات مشاغل

شرط اول: جهت برخورداری از معافیت سالانه مشاغل، ارسال اظهارنامه مالیات مشاغل برای آن سال است. این شرط از سال 1382 وضع شده است و درصورتی که بدون ارسال اظهارنامه مالیاتی یک واحد شغلی رسیدگی مالیاتی شود در محاسبه مالیات، بدون کسر معافیت تمام درآمد تشخیص داده شده مشمول مالیات خواهد شد.

حتی در مشاغل مشارکتی در صورتی که یکی از شرکاء اظهارنامه ارسال نکرده باشد به آن شریک معافیت سالانه مشاغل تعلق نمی‌گیرد.

شرط دوم: دریافت معافیت مالیات مشاغل راه اندازی و استفاده از صندوق فروشگاهی توسط مشاغلی است که طی فراخوان‌های سازمان امور مالیاتی موظف به انجام این امر شده اند.

حداکثر تعداد معافیت مالیاتی سالانه مشاغل

هر شخص با یک کد ملی یک معافیت سالانه برای مالیات مشاغل دریافت خواهد کرد، حتی اگر چند مغازه و واحد شغلی داشته باشد حداکثر به مبلغ یک معافیت استفاده خواهد کرد. به عنوان مثال اگر شخصی 4 مغازه داشته باشد میتواند در سال 1400 مبلغ 36 میلیون تومان معافیت سالانه را برای هر کدام از واحدها به دلخواه استفاده کند یا به ترتیب دلخواه 36 میلیون تومان را بین مغازه های خود تقسیم کند.  از طرفی در یک واحد شغلی مشارکتی که چند شریک دارد مطابق قانون حداکثر از 2 معافیت سالانه می‌توان استفاده کرد. به عنوان مثال در یک مغازه با 5 شریک در سال 1400 حداکثر از 2 معافیت مالیاتی سالانه مشاغل یعنی 72 میلیون تومان می توان استفاده کرد و این مبلغ بین هر 5 شریک تقسیم می شود.

باید و نباید های فعالیت های مشارکتی در مشاغل

در فعالیت های مشارکتی بصورت مدنی اعم از اختیاری یا قهری شرکا حداکثر از دو معافیت استفاده خواهند کرد و مبلغ معافیت بصورت مساوی بین آنها تقسیم و باقیمانده سهم هر شریک جداگانه مشمول مالیات خواهد بود.

شرکایی که با هم رابطه زوجیت دارند از لحاظ استفاده از معافیت در حکم یک شریک تلقی می شوند و فقط از یک معافیت بهره مند می شوند اما در بقیه موارد که رابطه خویشاوندی از قبیل فرزند، خواهر، برادر، پدر، مادر و … بین شرکا وجود داشته باشد کلیه شرکا می توانند از حداکثر دو معافیت استفاده نمایند.

 

باید و نباید های فعالیت های مشارکتی در مشاغل + مالیات مشاغل

در صورت فوت یکی از شرکا وراث به عنوان قائم مقام قانونی میتوانند از معافیت سهم شخص فوت شده استفاده می نمایند و تصور اشتباه بعضی از مودیان بر این است که اگر شخص فوت نکند دیگر معافیت به وراث تعلق نمی یگرد که این تصور کاملا اشتباه است.

نکته ای قابل توجه که نیاز به تکرار دارد این است که هر تعداد شرکا در مجموع از دو معافیت استفاده می کنند و به هیچ عنوان به هر یک از شرکا یک معافیت تعلق نمی گیرد.

نکات مهم اظهارنامه مشارکتی

هرگاه کلیه شرکا، اشخاص حقیقی باشند، باید نسبت به تکمیل و ارسال اظهارنامه مشارکتی اشخاص حقیقی اقدام نمایند. در این حالت ارائه یک اظهارنامه کافی است؛ به عبارت دیگر، نیاز به تسلیم اظهارنامه انفرادی به تفکیک شرکا نخواهد بود.

تکمیل اظهارنامه تنها پر کردن بخش‌های مختلف نیست؛ نیازمند مهارت و دقت به ریزه‌کاری‌هاست.شرکا قبل از تشکیل پرونده مالیاتی، باید یک نماینده (شریک اصلی) از میان خود انتخاب نمایند؛ شریک اصلی می‌تواند شریک با بالاترین سهم‌الشرکه باشد. از این به بعد کلیه امور مالیاتی از جمله تشکیل پرونده و ثبت اطلاعات در سامانه ثبت نام الکترونیکی بر عهده شریک اصلی است. مراحل تهیه و تنظیم اظهارنامه شراکتی به صورت زیر است:

 

  • ثبت اطلاعات کلیه شرکا در سامانه ثبت نام الکترونیکی توسط شریک اصلی

 

  • انتخاب گزینه اظهارنامه مشارکتی در زمان تکمیل اظهارنامه اشخاص حقیقی

 

به این ترتیب کلیه اطلاعات شرکا از سامانه ثبت نام الکترونیکی به صورت خودکار بارگذاری و در اظهارنامه نمایش داده می‌شود.

تبصره ماده ۱۰۰ و مبنای نرخ ماده ۱۰۰ در عملکرد سال ۹۹

سازمان امور مالیاتی به جهت رونق کسب و کار، هر سال برای برخی از گروه‌های شغلی و یا صاحبان مشاغل تسهیلاتی در نظر می‌گیرد؛ به این صورت که هرگاه درآمد حاصل از فروش (کالا یا خدمات) برای این گروه در یک سال مالیاتی کمتر از سقف معین از سوی این سازمان باشد، از ارسال اظهارنامه و انجام بخشی از تکالیف مالیاتی معاف خواهند بود. مالیات این دسته از مودیان به صورت مقطوع تعیین و وصول می‌شود.

  بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، سقف معافیت برای عملکرد سال ۹۹، چهل و پنج برابر معافیت ماده ۸۴ ق.م.م (مالیات بر درآمد حقوق) خواهد بود. میزان معافیت مالیات بر درآمد حقوق در سال ۹۹ برابر ۳۶,۰۰۰,۰۰۰ تومان بود؛ از این رو حدنصاب درآمد برای استفاده از تسهیلات مالیات مقطوع تبصره ماده ۱۰۰، برای عملکرد سال ۹۹ برابر با ۱,۶۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان (یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون) خواهد بود.

باید و نباید های فعالیت های مشارکتی در مشاغل + مالیات مشاغل

نکته حائز اهمیت این است اگر شخصی مالیات سال قبل خود را قطعی و پرداخت کرده باشد می توانید از این امکان استفاده نماید و نکته مهمتر این است که فقط مشاغل گروه دوم و سوم می توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند و مشاغل گروه اول در هر صورتی باید اظهارنامه خود را  تکمیل نمایند.

مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل

پایان خرداد ماه هر سال مهلت تسلیم اظهارنامه صاحبان مشاغل برای عملکرد سال قبل می باشد.

آنچه باید درباره نرخ مالیات مشاغل بدانید!

نرخ و ضریب مالیات مشاغل در ماده 131 قانون مالیات‌های مستقیم شرح داده شده است. این نرخ پلکانی است و بر اساس درآمد مشمول مالیات شما 15 یا 20 یا 25 درصد خواهد بود.

تا 50 میلیون تومان اول درآمد مشمول مالیات نرخ 15%

تا 50 میلیون تومان دوم درآمد مشمول مالیات نرخ 20%

باقیمانده درآمد مشمول مالیات با نرخ 25%

نحوه محاسبه مالیات مشاغل - مالیات مشاغل

نحوه محاسبه مالیات مشاغل

قبل از اینکه به حل این مثال بپردازیم در مقاله نحوه محاسبه مالیات اشخاص حقیقی بصورت کامل و به همراه یک فیلم آموزشی در مورد مالیات مشاغل توضیح داده شده است.

به طور مثال شخصی در سال 1400 به مبلغ 2.200.000.000 ریال درآمد مشمول مالیات قبل از کسر معافیت داشته است و میزان معافیت سالیانه مشاغل به مبلغ 360.000.000 ریال می باشد.

محاسبه درآمد مشمول مالیات (پس از کسر معافیت)  1.840.000.000=  360.000.000– 2.200.000.000
75.000.000 = 15% * 500.000.000

100.000.000 = 20% * 500.000.000

210.000.000 = 25% * 840.000.000

مالیات ابرازی 385.000.000 =210.000.000 + 100.000.000 + 75.000.000

لازم به ذکر است عددهای مذکور در مثال فوق بصورت ریالی می باشد.

جرائم مالیاتی صاحبان مشاغل

جرائم مالیاتی صاحبان مشاغل قانون‌گذار برای استقرار عدالت و رعایت انصاف میان مودیانی که به تکالیف و وظایف خود عمل کرده و فعالان اقتصادی که از مسئولیت‌های خویش سرپیچی می‌کنند تفاوت قایل است بدین معنی که برای دسته اول امتیازات و تسهیلات خاصی را در نظر گرفته و در مقابل برای گروه دوم جرایم سختی را پیش‌بینی کرده‌ است.

  • جریمه دیرکرد درصورتیکه فعالان اقتصادی پس از موعد مقرر مالیات خویش را پرداخت کنند، موجب تعلق جریمه‌ای معادل دو و نیم درصد (۵/۲%) مالیات به ازای هر ماه تاخیر در پرداخت مالیات خواهد بود.مبدا احتساب جریمه در مورد مودیانی که مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی هستند نسبت به مبلغ مندرج در اظهارنامه از تاریخ انقضای مهلت تسلیم آن و نسبت به مابه‌الاختلاف از تاریخ مطالبه و در مورد مودیانی که از تسلیم اظهارنامه خودداری نموده یا اصولا مکلف به تسلیم اظهارنامه نیستند، تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات حسب مورد می‌باشد.

 

  • جریمه عدم تسلیم اظهارنامه در کلیه مواردی که مودی یا نماینده او که بموجب مقررات قانون مالیات‌ها از بابت پرداخت مالیات مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی است، چنانچه نسبت به تسلیم آن در موعد مقرر اقدام نکند، مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل سی درصد (۳۰%) مالیات متعلق برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مالیات‌های مستقیم و ده درصد (۱۰%) مالیات متعلق برای سایر مودیان می‌باشد.

 

  • جریمه عدم ارائه دفاتر و اسناد حسابداری نسبت به مودیانی که به موجب این قانون و مقررات مربوط به آن مکلف به نگهداری دفاتر قانونی هستند در صورت عدم تسلیم ترازنامه و حساب سود و زیان یا عدم ارایه دفاتر مشمول جریمه‌ای معادل بیست درصد (۲۰%) مالیات برای هر یک از موارد مذکور خواهند بود.

 

  • جریمه تخلف در قبال اشخاص ثالث هر شخص حقیقی یا حقوقی که به‌موجب مقررات این قانون مکلف به کسر و ایصال مالیات مودیان دیگر است درصورت تخلف از انجام وظایف مقرره علاوه بر مسئولیت تضامنی که با مودی در پرداخت مالیات خواهد داشت، مشمول جریمه‌ای معادل ده درصد مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر و دو و نیم درصد (۵/۲ %) مالیات به ازای هر ماه نسبت به مدت تاخیر از سررسید پرداخت، خواهد بود. چنانچه مالیات توسط دریافت‌کننده وجوه پرداخت شود، در این صورت جریمه دو و نیم‌ درصد (2.5%) تا تاریخ پرداخت مالیات توسط مودی مزبور از مکلفین به کسر و ایصال مالیات، مطالبه و وصول خواهد شد.

امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید سعی کردیم به صورت جامع مالیات مشاغل را به شما توضیح دهیم.

اگر براتون مفید بوده حتما نظرتون رو در قسمت پیام ها به اشتراک بگذارید و اگر سوالی هم در این خصوص دارید حتما بپرسید پاسخگوی شما هستیم.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://hamyarhesab.com/?p=2588
اشتراک گذاری:
تیم تولید محتوا همیار حساب
تیم همیار حساب در تلاش است که به نیازهای شما کاربران در خصوص آموزش مالیات و حسابداری پاسخ دهد و امیدواریم سهم موثری در رشد و پیشرفت شما داشته باشیم.
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد مالیات مشاغل + گروه بندی مالیاتی مشاغل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

error: Content is protected !!