0
0

مفروضات حسابداری

2991 بازدید
مفروضات حسابداری

مفروضات حسابداری به فرض های اولیه ای گفته می شود که بنیان اصول حسابداری، استانداردهای حسابداری و روش های حسابداری را شکل می دهند و این مفروضات عبارتند از :

فرض تفکیک شخصیت

فرض تفکیک شخصیت یکی از اساسی ترین مفروضات حسابداری می باشد به این دلیل که این فرض به هر واحد اقتصادی اعم از اینکه دارای شخصیت حقیقی باشد یا نه ، به عنوان یک واحد مستقل از مالک یا مالکان آن و نیز جدا از موسسات دیگر نگاه می کند.

با این فرض هر موسسه یک شخصیت حقوقی مستقل فرض شده که می تواند دارایی تحصیل نموده و یا بدهی ، هزینه و درآمد نیز کسب نماید.

بر مبنای این فرض مطالبات و بدهی شخصی صاحبان واحد تجاری به اشخاص ثالث ، جز منابع تعهدات واحد تجاری محسوب نمی شود اگر چه در شرکت های تضامنی  و موسسات انفرادی با اینکه شخصیت شرکت یا موسسه ، مستقل از شخصیت مالک یا مالکان آن می باشد اما از نظر قانونی این تفکیک وجود ندارد طلب کاران این دسته از موسسات می توانند طلب خود را از دارایی های موسسه یا اموال شخصی صاحبان سرمایه وصول نمایند.

فرض واحد اندازه گیری

برای اندازه گیری هر ویژِگی یا کیفیت ، در نگاه اول به یک ملاک اندازه گیری نیاز است مثلا واحد اندازه گیری طول متر ، وزن کیلوگرم و … می باشد

در حسابداری نیز پول به عنوان واحد اندازه گیری مبادلات فرض شده و کلیه مبادلاتی که توسط حسابداران در دفاتر و صورتهای مالی منعکس می شود ، معرف حجم و یا مقدار نمی باشد بلکه تنها بهای آنها را نشان می دهد.

فرض تعهدی

این فرض بیانگر این است که باید درآمدها به محض تحقق و هزینه به محض تحمل و بدون توجه به دریافت یا پرداخت وجه مربوط به آن شناسایی شود. این فرض بر تحقق درآمد ، تحمل هزینه ها و تطابق دقیق هزینه ها با درآمدهای شناسایی شده ، تاکید دارد.

فرض تداوم فعالیت

به این معنی است که واحد تجاری عملیات خود را در آینده قابل پیش بینی ادامه خواهد داد. به بیان دیگر ، واحد تجاری آن قدر به موجودیت خود ادامه می دهد تا برنامه های جاری خود را اجرا و تعهدات خود را ایفا کند. بر اساس این فرض دارایی ها و بدهی ها به جاری و بلند دمدت تقسیم می شود.

فرض دوره مالی

عملکرد موسسه بعد از پایان یافتن فعالیت و در زمان انحلال موسسه به طور دقیق قابل ارزیابی می باشد اما برای اینکه استفاده کنندگان قادر باشند بر وضعیت و عملکرد موسسه تجزیه و تحلیل داشته باشند ، باید عمر طولانی موسسه را به دوره های کوتاه تر تقسیم کنند که به آن دوره مالی گفته می باشد و بصورت یکساله می باشد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://hamyarhesab.com/?p=1157
اشتراک گذاری:
سعید پیریایی وبسایت شخصی
سعید پیریایی هستم مدرس و مشاور مالیاتی، خوشحال می شوم تجربیات چند ساله خودم رو با ارسال مقالات اموزشی در دسترس شما دوستان عزیز قرار بدهم.
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد مفروضات حسابداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

error: Content is protected !!