نحوه صدور صورتحساب رسمی
در این فیلم نحوه صدور صورتحساب رسمی بصورت کامل توضیح داده شده و می توانید مشاهده نمایید.نحوه صدور صورتحساب رسمی – صورت حساب فرمی است که در موارد فروش کالا یا ارائه خدمات به صورت دستی با شماره سریال چاپی و یا ماشینی با شماره سریال ماشینی و یا توسط سامانه صندوق فروش (صندوق ماشینی مکانیزه فروش) صادر می گردد.الزامات صدور صورتحساب
ماده 169 ق م م اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون که طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور موظف به ثبت نام در نظام مالیاتی می شوند مکلفند برای انجام معاملات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در صورتحسابها قراردادها و سایر اسناد مشابه درج و فهرست معاملات (لینک داده بشه به مقاله آنچه باید در مورد صورت معاملات فصلی بدانید) خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه نمایند.
ماده 19 قانون مالیات بر ارزش افزوده مودیان مکلفند در قبال عرضه کالا یا خدمات موضوع این قانون،صورتحساب حاوی مشخصات طرفین معامله به ترتیبی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اعلام می شود، صادر و مالیات متعلق را در ستون مخصوص درج و وصول نمایند و در مواردی که از ماشین های فروش استفاده می شود، نوار ماشین جایگزین صورتحساب خواهد شد.
ماده 8 آئین نامه تبصره 3 ماده 169 ق م م اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مکلفند برای فروش کالا و خدمات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادی (لینک داده بشه به مقاله کد اقتصادی و نحوه دریافت آن ) خود و خریدار را بر روی صورتحسابها، قراردادها و سایر اسناد مشابه درج نمایند.
ماده 8 آئین نامه موضوع ماده 95 ق م م مودیان موضوع این آئین نامه باید در موارد فروش کالا و یا ارائه خدمات صورتحساب نوع اول یا نوع دوم را صادر و نگهداری نمایند.
جرائم عدم صدور صورتحساب
عدم صدور صورتحساب یا عدم درج شماره اقتصادی خود و طرف معامله یا استفاده از شماره اقتصادی خود برای دیگران و یا استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود، مشمول جریمه ای معادل دو درصد (2٪) مبلغ مورد معامله می شوند. همچنین عدم ارائه فهرست معاملات انجام شده به سازمان امور مالیاتی کشور از طریق روشهایی که تعیین می شود مشمول جریمه ای معادل یک درصد (1٪) معاملاتی که فهرست آنها ارائه نشده می باشد.انواع صورتحساب
صورتحساب عمومی فروش کالا و خدمات (نوع یک)
نحوه صدور صورتحساب رسمی به صورت صورتحساب عمومی فروش کالا و خدمات، صورتحساب فروش است که در حال حاضر مورد استفاده فروشندگان قرار می گیر.این نوع از صورتحسابها توسط عرضه کنندگان کالاها و ارائه دهندگان خدمات که به عرضه کلی یا جزیی کالاها و خدمات اشتغال دارند، صادر می گردد. صورتحسابهای نوع یک در معاملات بین فعالان اقتصادی با یکدیگر و همچنین بین فعال اقتصادی و مصرف کنندگان مورد استفاده می باشد.مودیان می توانند در صورت نیاز، صورتحسابهای مورد استفاده را در اندازه های مختلف و از نظر قالب در اشکال گوناگون بصورت رایانه یا دستی صادر نمایند.اطلاعات و مشخصات صورتحساب ( نوع یک)
1- تاریخ صورتحساب
تاریخ صورتحساب یا تاریخ تعلق مالیات بر ارزش افزوده (لینک داده بشه به مقاله نکات مهم ارزش افزود) یکی از مهم ترین موضوعاتی است که بی اطلاعی یا عدم رعایت آن می تواند باعث تعلق جرائم سنگین شود. در ماده 11 قانون مالیات بر ارزش افزوده، تاریخ تعلق مالیات در موارد عرضه کالا، ارائه خدمات و صادرات و واردات به صورت زیر تعیین شده است: الف) عرضه کالا تاریخ تعلق مالیات در این حالت بر اساس موارد زیر تعیین می شود:- در صورت عرضه به سایرین: تاریخ صورتحساب، تاریخ تحویل کالا یا تاریخ تحقق معامله کالا هر کدام که زودتر اتفاق افتاده باشد.
- در صورت استفاده شغلی یا به عنوان دارایی، تاریخ ثبت دارایی در دفاتر، تاریخ شروع استفاده و یا تاریخ برداشت بر حسب مورد
- در مورد معاوضه کالا یا خدمات از تاریخ معاوضه برای هر یک از طرفین
- تاریخ صورتحساب یا تاریخ ارائه خدمات، هر کدام که زودتر اتفاق افتاده باشد
- در صورت معاوضه خدمات تاریخ معاوضه طبق ماده 9 قانون مالیات بر ارزش افزوده، معاوضه کالاها و خدمات در این قانون، عرضه کالا یا خدمت از طرف هر یک از متعاملین تلقی و بصورت جداگانه مشمول مالیات است.
- در مورد صادرات، هنگام صدور و در مورد واردات تاریخ ترخیص کالا از کمرگ و در خصوص خدمت، تاریخ مابه ازا
با سلام موسسات آموزشی چگونه بایستی صورتحساب فروش صادر کنند آیا نیاز هست یا خیر با توجه به اینکه خدمات به مصرف کننده نهایی می دهند و صورتحساب آن همان برگه انتخاب واحد می باشد.
74